Beating the blues is een online behandeling van depressieve klachten.
Het is een interactief computerprogramma voor de behandeling van milde tot matige depressieve klachten. Filmfragmenten worden afgewisseld met opdrachten, educatie en animaties. Beating the Blues maakt gebruik van cognitieve gedragstherapie en wordt onder verantwoordelijkheid van een therapeut ingezet.


Bewezen in de praktijk
 • Wetenschappelijk bewezen
 • Even effectief als persoonlijk contact met professional
 • Aanbevolen door College van Zorgverzekeringen


Beating the Blues is in Groot BrittanniŽ ontwikkeld en wordt daar al vele jaren gebruikt. In de praktijk is gebleken dat Beating the Blues werkt. Wetenschappers hebben de behandeling met Beating the Blues in Engeland onderzocht. Zij tonen aan dat Beating the Blues even effectief is als persoonlijk contact met een professional. Beating the Blues is klinisch bewezen en goedgekeurd en aanbevolen door het National Institute for Clinical Excellence in Groot BrittanniŽ.
Inmiddels hebben wereldwijd al meer dan 200.000 mensen deelgenomen aan de behandeling. Voor Nederland heeft Beating the Blues Nederland het Britse product vertaald en aangepast aan de Nederlandse cultuur. Filmopnames, opdrachten en educatie zijn geplaatst in een Nederlandse situatie. Het programma is daarom herkenbaar voor mensen in Nederland die leiden aan milde tot matige depressie. In Nederland wordt Beating the Blues aanbevolen door het College voor Zorgverzekeringen.

Belangrijkste kenmerken van Beating the Blues
 • Het programma start na een face to face intakegesprek met een therapeut.
  Er zijn acht online sessies van circa één uur. Naar behoefte zijn er vaker gesprekken met de therapeut.
 • U kunt de wekelijkse sessie volgen wanneer en waar het u het beste uitkomt. Wel is het van groot belang de opdrachten in de tussen liggende dagen uit te voeren.
 • Na de vijfde sessie wordt er een tussenconsult gepland en na de achtste sessie volgt het afsluitend consult.
 • Met de OQ 45 worden de voormeting en nameting uitgevoerd. U krijgt deze vragenlijsten via de mail toegezonden (Reflectum ROM platform).
 • Om met Beating the Blues te werken hoeft u geen computerervaring te hebben.
 • Beating the Blues werkt. Dat is in Groot BrittanniŽ wetenschappelijk aangetoond en meer dan 200.000 mensen hebben inmiddels aan het programma deelgenomen.
 • Goedgekeurd en aanbevolen door het College voor Zorgverzekeringen.
 • Zorgverzekeraars vergoeden de therapie vanuit het basispakket. Bij een aantal zorgverzekeraars wordt een lage eigen bijdrage van € 50,- gevraagd (CZ, OHRA, Delta Lloyd).
Volgt u deze link voor aanmelding en een informatiefilmpje http://beatingtheblues.nl/hulp-zoeken-bij-depressie
Voor meer informatie www.beatingtheblues.nl