Renske heeft na de opleiding tot lerares basisonderwijs de studie Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen gevolgd. Naast deze studie heeft zij ervaring opgedaan als lerares in het basisonderwijs.  
In 2005 in zij de praktijk gekomen om haar masterstage van de opleiding orthopedagogiek te vervullen. In 2006 is zij als orthopedagoog afgestudeerd en bij Educare in dienst gekomen. Sinds 2013 is zij geregistreerd als Orthopedagoog Generalist en in 2015 heeft zij de basistraining EMDR voor Kind & Jeugd voltooid. Momenteel is zij breed ingezet als medewerker en houdt zij zich bezig met onder andere diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen en jeugdigen. Daarnaast besteedt zij ook veel aandacht aan het ondersteunen, adviseren en begeleiden van ouders en leerkrachten.
De visie van waaruit zij haar werkzaamheden vervult, sluit nauw aan bij de visie van de praktijk, namelijk het opzoeken en mobiliseren van de krachten en mogelijkheden van het kind en zijn of haar omgeving. Werken vanuit een krachtenperspectief en hulpvraaggerichte zorg bieden, is een professioneel maar ook persoonlijk streven.
Tot slot zorgt het werken bij Educare voor een grote stimulans tot door ontwikkelen en professionaliseren van haar werkgebied, waar zij alle ruimte in ondervindt. Verdieping en specialisme gebieden zijn het gezin als systeem, opvoeding en gedragsproblemen.